fbpx

Uw partner voor ramen en deuren

Kunststof kozijnen

blog image

Hebt u een eigen huis dan weet u dat u regelmatig onderhoud moet plegen om uw huis in topconditie te houden. Dit geldt zeker voor het schilderen van uw kozijnen, die, als u dit niet regelmatig doet, af gaan bladderen en zelfs kunnen gaan rotten. Hebt u wel eens gedacht aan het vervangen van uw houten kozijnen voor kunststof? Kunststof is tegenwoordig prima betaalbaar, u bent milieubewust en u hebt geen omkijken meer naar het onderhoud. We geven u hier 8 redenen waarom kunststof kozijnen de beste investering zijn.

Geen onderhoud
Los van af en toe een keertje schoonmaken, hebt u aan kunststof kozijnen geen onderhoud. Ze hebben geen likje verf nodig, ze gaan niet kapot en u hoeft er dus vrijwel niets aan te doen. Dit bespaart niet alleen veel kosten, maar ook werk en tijd.

Lange levensduur
Omdat kunststof kozijnen niet kunnen rotten, gaan ze veel langer mee dan houten kozijnen. De levensduur bedraagt zo rond de vijftig jaar. Dat maakt de aanschaf van kunststof kozijnen een duurzame investering.

Niet inbraak gevoelig
Voor inbrekers is inbreken in een huis met kunststof kozijnen geen sinecure. Het harde materiaal maakt dat ze veel meer tijd nodig hebben om binnen te komen en als er iets is wat inbrekers niet hebben, is het tijd. Combineert u de kozijnen met het juiste hang- en sluitwerk, dan krijgt u SKG Weerstandsklasse 2 wat inbrekers nog effectiever tegenhoudt.

Brand veiliger
Een kunststof kozijn werkt, in tegenstelling tot een houten kozijn dat veel sneller vlam vat, brandvertragend. Het kunststof is namelijk zelfdovend en zeer moeilijk ontvlambaar.

De prijs
Vroeger waren kunststof kozijnen prijzig maar dat is allang niet meer het geval. De prijs ligt nu soms zelfs lager dan die van houten kozijnen. Het is wel zaak om goed te informeren over de prijzen. Deze kunnen per leverancier flink verschillen.

Diverse kleuren
Moet u bij houten kozijnen zelf de kleur (laten) aanbrengen, bij kunststofkozijnen kunt u de kleur van het kozijn direct kiezen. Naast diverse kleuren zijn de kozijnen ook verkrijgbaar in houtlook, zelfs met houtnerf als u dit wenst, Uw kunststof kozijn is dan niet meer van hout te onderscheiden.

Betere isolatie
Met kunststof kozijnen kunt u op uw stookkosten aanzienlijk besparen. Dit is echter wel afhankelijk van de dikte van het kozijn. Een kunststof kozijn is opgebouwd uit kamers en hier geldt hoer meer kamers, hoe beter de isolatie.

Weerbestendig
In ons Nederlandse klimaat hebben we nogal eens te maken met uiteenlopende weersomstandigheden. Van snikhete zomerdagen tot vrieskou in de winter en van felle zon tot regen, hagel en sneeuw. Al deze weersomstandigheden hebben geen grip op een kunststof kozijn. Het materiaal blijft precies zoals het was toen u het kocht.

Bent u overtuigd dat kunststof kozijnen ook voor u een goede investering zijn? Kom dan eens langs bij SVK in Uden dan bespreken we samen welke kozijnen voor uw huis het meest geschikt zijn.

blog image

Onderhoudsarm, veilig en energiebesparend

Kunststof hoeft niet geschilderd te worden. Hiermee draagt u een winstgevend steentje bij aan het milieu. Ook verdient u terug in uw onderhoudsbudget. De profielen omvatten meerdere kamers. Deze kamers zorgen voor warmte- en geluidsisolatie. Verder zorgt de voorkamer voor optimale ontwatering. Kunststof is oersterk materiaal. Bij een eventuele poging tot inbraak versplintert het niet! Past u tevens goedgekeurd hang- en sluitwerk toe, dan voldoet uw kozijn volledig aan de inbraakwerende eisen conform SKG-weerstandsklasse 2.

Betaalbare kwaliteit

Kunststof kozijnen zijn gemiddeld 15% goedkoper dan houten kozijnen en 20% goedkoper dan aluminium kozijnen. Bovendien gaan kunststof kozijnen tot wel 50 jaar mee en hoeft u dus heel lang geen nieuwe kozijnen meer aan te schaffen

Isolatie

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed met als voordeel dat u flink kunt besparen op energiekosten. Dit kan oplopen tot wel € 250 per jaar! De kozijnen zijn voor een groot deel hol van binnen. Deze holte bevat stilstaande lucht, dit zorgt voor isolatie. In de holte staan ‘schotjes’ die kamers vormen in de kunststof kozijnen. Deze kamers zorgen voor de goede isolatie van kunststof kozijnen. Over het algemeen geldt, hoe meer kamers, des te beter de isolatie.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor uw nieuwe kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kunststof kozijnen van SVK zijn van hoog Duitse kwaliteit,
geproduceerd volgens de Nederlandse richtlijnen met productcertificaat.

Al meer dan 35 jaar specialist in de branche

SVK Gevelelementen Benelux B.V. is leverancier van kunststof kozijnen, ramen, deuren en hefschuifpuien. Ons bedrijf is met jarenlange ervaring van 35 jaar in de branche een ware specialist op gebied van kunststof kozijnen. Door de ruime keuze in specifieke vormen van profielen, de verschillende verbindingen en de kleurcombinaties met of zonder houtnerf kunnen wij u altijd het juiste kozijn aanbieden in uw situatie. Betaalbare en kwalitatieve kozijnen. Onze klantenkring in Uden, Veghel, Oss, Landerd, Heesch, Nistelrode, en in diverse plaatsen in heel Noord Brabant spreekt voor zich.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor uw nieuwe kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Offerte aanvragen

Laat uw gegevens achter om vrijblijvend kennis te maken. Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie vul dan uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Bent u al klant bij ons?*
Privacybeleid*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Carnaval sluiting

Wij zijn van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari gesloten.

Maandag 19 februari zijn wij weer geopend.

Afspraak maken

Als u met de gedachte speelt of al concrete plannen hebt om kozijnen, een tuindeur of andere producten van SVK aan te schaffen voor uw woning, dan wilt u graag snel en goed geïnformeerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Bent u al klant bij ons?*
Geen titel*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.