fbpx

Uw partner voor ramen en deuren

Energie besparen en verantwoord leefklimaat scheppen

blog image

Energie besparen en een verantwoord leefklimaat scheppen. Uitdrukkingen waar we dagelijks mee worden geconfronteerd. De nieuwste maatstaf als het gaat om energie efficiënt bouwen.
LOW energie huizen, passief huizen maar ook mogelijk bij traditionele nieuwbouw en renovatie.

Een passiefhuis onderscheidt zich door het extreem lage energiegebruik.

Energielabel

Door speciale technieken en materialen welke in de woningbouw gebruikt worden komt men tot een zeer hoge isolatiewaarde. Op gebied van kozijnsystemen levert SVK Benelux een gecertificeerd Kömmerling eCO2 kozijn. Velen zullen deze bouwtechniek nog beoordelen op een ver-van-mijn-bedshow. Echter, realiseer dat energie steeds schaarser wordt en daarmee ook steeds duurder. In de ons omliggende landen wordt er al dagelijks op deze wijze gebouwd, van woningen tot scholen.

Kunststof kozijnen: energiezuinig

energiebesparing-600px

Wanneer een woning of gebouw nog voorzien is van oude (houten) kozijnen en enkelvoudig glas dan verdwijnt de warmte gewoon naar buiten. Weggegooid geld dus en niet energiezuinig. Is een woning gebouwd vóór 1995 dan kunt u ervan uitgaan dat er slecht isolerende kozijnen en ramen in zitten. Zelfs het dubbelglas van vóór 1995 isoleert veel minder als het huidige hoogrendementsglas dat twee tot drie keer beter isoleert! U kunt zich hierover laten adviseren bij ons.

De best isolerende kozijnen

De meest effectieve manier om een woning of gebouw optimaal te isoleren is zowel de kozijnen als het glas te vervangen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, maar de beste investering zijn kunststof kozijnen die voorzien zijn van dubbel glas of nog beter triple (drievoudig) glas. Vaak wordt voor de begane grond triple glas geadviseerd en voor de eerste en/of tweede verdieping dubbel glas.

Denk ook aan de buitendeur(en)

Tochtige buitendeuren kunnen de energiebesparing door kunststof kozijnen teniet doen. Vergeet ook de andere ‘tochtgaten’ als kelderramen, toiletraampjes en brievenbussen niet! Bekijk hier onze kunststof- en aluminiumdeuren.

Energielabel woningen

Het energielabel is een rapport waarin bepaald is hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Bij koop of verkoop van een woning is het daarom belangrijk over betrouwbare informatie te beschikken over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft deze informatie. Het wordt berekend op basis van de mate van isolatie van de woning en de aanwezige verwarmings-, ventilatie- en watervoorzieningen. Vanaf 1 januari 2015 is het bij verkoop, verhuur of oplevering verplicht om van het voorlopige energielabel zelf een definitief energielabel te maken. De woningeigenaar kan vanaf 1 januari via energielabelvoorwoningen.nl van de Rijksoverheid een definitief energielabel regelen. Voor een betere energielabel voor uw woning kunt u natuurlijk vrijblijvend contact opnemen met ons.

Met vriendelijke groet breng ik ook deze blog te einde en hoop uw aandacht weer te ontvangen voor mijn volgende blog waarin ik vakgebied gerelateerde zaken wederom zal aansnijden.

Team SVK Gevelelementen

Carnaval sluiting

Wij zijn van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari gesloten.

Maandag 19 februari zijn wij weer geopend.

Afspraak maken

Als u met de gedachte speelt of al concrete plannen hebt om kozijnen, een tuindeur of andere producten van SVK aan te schaffen voor uw woning, dan wilt u graag snel en goed geïnformeerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Bent u al klant bij ons?*
Geen titel*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.