fbpx

Uw partner voor ramen en deuren

Optimaal genieten van een Veranda

blog image

Naast de focus die wij leggen op deur en kozijn techniek zijn wij ook jaren bezig met andere producten en diensten, zoals veranda– en serrebouw. In deze blog heb ik de tijd genomen om onze trouwe lezers te informeren over de mogelijkheden van (bestaande) veranda’s.

In Nederland is het niet altijd gunstig om maar eens even lekker buiten te gaan zitten. Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland tussen de 20 en 40 zomerse dagen zijn. Dit is natuurlijk niet erg veel op jaarbasis. De overige dagen zal iemand niet snel gebruik maken van de tuin, terras of bestaande veranda/overkapping en hierdoor wordt deze ruimte niet optimaal gebruikt. De grootste reden om niet buiten te gaan zitten is de gevoelstemperatuur. De gevoelstemperatuur is niet te verwarren met de echte temperatuur, want de gevoelstemperatuur is redelijk gemakkelijk te verbeteren. De gevoelstemperatuur wordt namelijk grotendeels bepaald door de mate van (koude) wind. Echter is de temperatuur te verhogen door onder uw veranda of overkapping te zorgen voor een heater.

Beschut tegen weer en wind

veranda_svk

De hoeveelheid wind of regeninslag onder een bestaande of nieuwe veranda/overkapping is tegen te houden om deze deels dicht te bouwen. Hiervoor zijn er verschillende oplossingen voor handen. Denk aan een z.g.n. spiekozijn, spiewand of een screen met een helder transparant doek welk naar wens of behoefte elektrisch omhoog of omlaag gaat.
Indien de wind en regeninslag via de schutting onder uw veranda slaat is het tevens mogelijk om deze met duurzame materialen zoals kunststof rabatdelen te bekleden.

Van veranda naar tuinkamer

glazenschuifdeur_svk

Meer genieten van uw (bestaande) veranda of overkapping, wie wil dit niet?
De trend op moment is van een bestaande veranda een tuinkamer te creëren.
De bestaande veranda of terrasoverkapping wordt dan geheel dichtgebouwd. Hierin zijn ook verschillende materialen en toepassingen voorhanden. Indien uw veranda geheel is dichtgebouwd spreekt men over een tuinkamer. Om het tuingevoel te behouden wordt er vaak gekozen voor een transparante oplossing zoals hardglazen schuifdeuren.

Deze schuiven naar 1 of 2 zijden afhankelijk van de wens en mogelijkheden. Laat u door een van onze experts informeren voor een transparante en passende oplossing voor uw situatie, of bezoek onze showroom. De koffie staat klaar!

Met vriendelijke groet breng ik ook deze blog te einde en hoop uw aandacht weer te ontvangen voor mijn volgende blog waarin ik vakgebied gerelateerde zaken wederom zal aansnijden.

Team SVK Gevelelementen

Carnaval sluiting

Wij zijn van maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari gesloten.

Maandag 19 februari zijn wij weer geopend.

Afspraak maken

Als u met de gedachte speelt of al concrete plannen hebt om kozijnen, een tuindeur of andere producten van SVK aan te schaffen voor uw woning, dan wilt u graag snel en goed geïnformeerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Bent u al klant bij ons?*
Geen titel*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.